Nikka From the Barrel je blend s obsahem alkoholu 51,4 %, je vyráběn z obilí a sladu z destilerie Miyagikyo a ze sladu z destilerie Yoichi. Nikka From the Barrel zraje v jednou použitých sudech po bourbonu a vyznačuje se perfektní vyvážeností stylu japonské whisky. Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě... Celý popis
Koupit za 900 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Nikka Whisky From The Barrel 51,4% 0,5 l (karton)
Doprava:
69 Kč
Skladem
900 Kč
Koupit za 900 Kč
Nikka Whisky From The Barrel 51,4% 0,5 l (karton)
Doprava:
49 Kč
Skladem
999 Kč
Koupit za 999 Kč
Nikka Whisky From The Barrel 51,4% 0,5 l (karton)
Doprava:
99 Kč
Skladem
969 Kč
Koupit za 969 Kč
Nikka Whisky From The Barrel 51,4% 0,5 l (karton)
Doprava:
70 Kč
Skladem
958 Kč
Koupit za 958 Kč
Nikka From The Barel Limited Edition 2022 51,4% 0,5l (karton)
Doprava:
70 Kč
Skladem
1 198 Kč
Koupit za 1 198 Kč
Popis
Nikka From the Barrel je blend s obsahem alkoholu 51,4 %, je vyráběn z obilí a sladu z destilerie Miyagikyo a ze sladu z destilerie Yoichi. Nikka From the Barrel zraje v jednou použitých sudech po bourbonu a vyznačuje se perfektní vyvážeností stylu japonské whisky.
Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
Vůně: Těžší ,jemně sladká vůně spolu spojuje med, třešeň a sušenou švestku, tóny vanilky, špetku koření a dokonce i nepatrné množství kokosu nebo medové aroma, sušené ovoce.
Zakončení : je trvale ovocné s dřevitým charakterem.
Míchání s vodou je v Japonsku velmi častá metoda konzumace whisky.
Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
Vůně: Těžší ,jemně sladká vůně spolu spojuje med, třešeň a sušenou švestku, tóny vanilky, špetku koření a dokonce i nepatrné množství kokosu nebo medové aroma, sušené ovoce.
Zakončení : je trvale ovocné s dřevitým charakterem.
Míchání s vodou je v Japonsku velmi častá metoda konzumace whisky.
Parametry
Výrobce | The Nikka Whiskey Distilling Co. |
Značka | Nikka |
Objem | 0.5 l |
Alkohol | 51.4 % |
Země původu | Japonsko |
Druh balení | karton |